TAPIOKINI ZELENJAVNI KANELONI

Kadar imam zelo malo časa in si zaželim palačinke in zelenjavo, kar vse naenkrat in skupaj, so najboljša rešitev kaneloni. Enostavno in hitro za narediti. Ko pa ugrizneš so mehki in v ustih se kar stopijo.

Mnjami, ko samo pomislim na te slastne kanelone, se mi cedijo sline. 🙂

To je še ena od tapiokinih jedi, ki so slastne in božanske. Kar pa je najbolje, lahko to maso za palačinke (brez dodanega popra in peteršilja), namesto z zelenjavo, jemo kot sladico namazane z marmelado ali Nutello, sladko skuto in s sadjem.

Priprava vzame nekaj časa, ker moramo narezati zelenjavo. Ampak s kuhanjem vred je to le približno 20 minut. Na koncu imamo topel in zdrav obrok, v samo 20 minutah.

 Recept za 2 osebi. Spečemo 5 majhnih ali 2-3 večje palačinke:

  • 50g sladke tapiokine moke
  • 1 jajce
  • 125ml mlek
  • 60ml tople vode
  • 1/2 žličke soli, ščep popra in ščep suhega peteršilja
  • 1 žlička chia semen

Za zelenjavno filo:

  • 1 manjša čebula
  • 2 stroka česna
  • 1/2 manjše bučke
  • 50g šampinjonov
  • 1/4 rdeče paprike
  • 3 žlice sladke koruze
  • Sol, poper, peteršilj (po okusu)
  • Nariban sir za pizzo
  • Vejica peteršilja
  • kisla smetana
  • 1 žlička olja

1. Najprej narežemo vso zelenjavo. Čebulo in česen narežemo in nasekljamo. Bučko in papriko narežemo na majhne kocke, šampinjone na rezine in peteršilj nasekljamo.

2. V ponvi segrejmo olje in dodamo čebulo, da postekleni. Dodamo šampinjone in česen. Malo popražimo in dodamo bučke in papriko.

3. Zelenjavo pražimo približno 10 minut in vmes večkrat premešamo. Proti koncu dodamo sladko koruzo ter sol in poper, po okusu. Na ognju pustimo še eno minutko, odstavimo in potresemo s sveže nasekljanim peteršiljem.

4. med tem, ko v ponvi dušimo zelenjavo, pripravimo maso za palačinke in jih spečemo.

5. V posodi moko, jajce, mleko, vodo, začimbe in chia semena dobro premešamo in spečemo na ponvi, na kateri s ene sprijema, brez olja ali masla.

6. Ko imamo vse palačinke spečene, na vsako posebej naložimo zelenjavo, potresemo s sirom. Lahko dodamo tudi kislo smetano in jo na koncu zavijemo.

7. Zavite palačinke, po želji, lahko zložimo v pekač, potresemo s sirom in postavimo v pečico za nekaj minut, da se sir raztopi in malo popeče.

Bon Appetit!

Dodaj odgovor