Tile kruhki so ena najboljših, najslajših in na sploh nekaj najboljšega kar sem odkrila v zadnjih letih. Res sem velik navdušenec nad tapioko, vseh oblik, zato tudi toliko receptov. Ampak še poseben pečat imajo kruhki. To je prva brazilska hrana, prigrizek, ki sem ga pred leti poskusila in se enostavno zaljubila v tapioko.
Tokrat pa sirovi kruhki s čedar sirom. Čedar še poudari okus in naredi kruhke še bolj mamljive.
Za 22-25 kruhkov potrebujemo:
- 250g sladke tapiokine moke
- 150g kisle tapiokine moke
- 260g sira (jaz sem uporabila 150g ribanega sira za pizzo in 90g naribanega čedar sira)
- 220ml mleka
- 44ml olja
- 2 srednje veliki jajci
- 10-15g soli
- 12g masla
1. Pečico prižgemo na 200ºC
2. V posodo previdno natehtamo moko tapiokino moko. Zakaj previdno? Zato, ker se tapiokina moka zelo praši. Dodamo sol. Vse skupaj dobro premešamo.
3. V kozici segrejemo mleko in maslo. Segrevamo le do vrenja in pazimo, da mleko ne zavre.
4. Segreto mleko počasi vlijemo v moko in mešamo. Z leseno žlico mešamo toliko časa, da se malo ohladi in nato nadaljujemo gnetenje z roko.
5. Dodamo prvo jajce in zgnetemo. Nato še drugo in gnetemo toliko časa (približno 5 minut), da masa postane homogena.
6. Dodamo sir in ga dobro vgnetemo. Če je masa tekoča ali premehka, da bi oblikovali kroglico, dodamo še malo sladke tapiokine moke.
7. Oblikujemo približno 30g kroglice in jih polagamo na nameščen pekač (ali ga obložimo s peki papirjem). 10. Kroglice naj bodo nekaj cm narazen, da se med peko ne sprimejo.
8. Pečemo jih približno 20 minut oziroma do zlatorjave barve.
Bon Appetit!