- 200 g tapiokinih granul (kuskus tapioke)
- 1l mleka 1 žlička vanilje ali 1 vaniljev strok
- ¼ žličke soli
- 400 g kokosovega mleka
- 3 žlice sladkorja
- 2 rumenjaka
- 1 pločevinka razrezanega manga
- 1 žlica na zelo drobno narezane limetine lupine
- 2 žlici svežega limetinega soka
V večji posodi, na zmernem ognju, zmešamo tapiokine granule, sol in mleko. Premešamo in dodamo vaniljo (če imamo strok vanilje, ga razpolovimo, z nožem postrgamo semena in vse skupaj, semena in strok damo v posodo). Ker so tapiokine granule zelo drobne, bo puding hitro skuhan, cca. 10-15 minut. Med kuhanjem večkrat premešamo, da se ne zažge.
Ko so granule skuhane, v manjši posodi dobro premešamo rumenjaka in sladkor. Nekaj žlic vročega pudinga damo v rumenjake, hitro premešamo in vse skupaj prelijemo v puding. Kuhamo še 3 minutke in odstavimo z ognja. Iz posode odstranimo vaniljev strok in pustimo puding, da se malo ohladi.
Med tem pripravimo mango. Na drobno narezanemu mangu dodamo limetin sok in dobro premešamo. Če imamo mango iz pločevinke je že dovolj mehek in sam razpada. Razrežemo banano na kolobarje.
Pripravimo kozarčke in po plasteh zlagamo. Najprej plast banane, čez damo tapiokin puding in na vrhu zopet banane in mangovo kašo. Za dekoracijo po vrhu potresemo še naribano limetino lupinico.
Namesto mleka lahko uporabimo tudi riževo ali mandljevo mleko in namesto sladkorja pa uporabimo sladilo.
Lahko uporabimo tudi sveži mango, ki ga narežemo na majhne koščke in čez polijemo limetin sok. če pa želimo mangovo kašo, pa mango z limeto zmiksamo do gladkega.