ČOKOLADNI SOUFLE

Souflle je ena od tistih sladic, ki te vsakič znova, ko jo dobiš predse, očara. Nanjo čakaš z žlico v roki, saj veš, da bo prišla na mizo direktno iz pečice, še vroča s tekočo, sladko, sredico, ki se razlije, ko z žlico prebiješ skorjico.

Tako kot sem jo z velikim pričakovanjem vsakič pričakala, pa sem tudi vsakič znova občudovala osebo, ki je pripravila to izvrstno sladico, katera ne sme biti predolgo v pečici, ker se sredica preveč zapeče in po tem ne steče. To bi bilo veliko razočaranje.

Končno sem se ojunačila in poskusila narediti to elegantno francosko sladico. Naredila sem jo malo drugače in presenečena ugotovila, da je izvedba nadvse enostavna in prav nič zakomplicirana. Okus pa božanski! Uganeš koliko soufllejev je ostalo? J

Poskusi tudi ti in preseneti prijatelje.

Sladica presenečenja

Obrok Sladica
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 20 minutes
Čas kuhanja 8 minutes
Čas 28 minutes

Sestavine

 • 4 jajca
 • 1/2 skodelice čokolade v prahu
 • 2 žlici sladkorja
 • 2 skodelici tapiokine moke - hidrirane
 • 1 žlica masla
 • 1/3 skodelice mleka
 • maslo za modelčke

Priprava

 1. Pečico vklopimo na 180 stopinj.

  2. Maslo damo na toplo, da postane mehko.

  3. V skledi stepemo beljak v trd sneg.

  4. V drugi skledi penasto umešamo rumenjake, čokolado v prahu, sladkor, tapioko in maslo. Vse skupaj premešamo.

  5. Dodamo mleko in premešamo.

  6. Dodamo beljake in jih z metlico počasi umešamo.

  7. Modelčke, v katerih bomo pekli sufle, dobro namažemo z maslom. V pripravljene modelčke vlijemo maso do približno pet milimetrov pod robom modelčkov. Sufle pečemo vsaj 8 minut (čas pečenja je odvisen od pečice in modelčkov) in ne več kot 10 minut. Pravilno pečen sufle je v notranjosti še tekoč.

  8. Pečeni sufle vzamemo iz pečice, še vročega potresemo s čokolado in postrežemo. Zraven lahko ponudimo kepico vanilijevega sladoleda.

 

 

Dodaj odgovor