TAPIOKIN PUDING ZA ČOKOGURMANE

 

Tapiokin puding s čokolado in pomarančo

Ti je kombinacija čokolade in pomaranče všeč?

Za večerjo smo si zaželeli nekaj sladkega, toplega, čokoladnega... nekaj za pocrkljati. In odločitev je padla, tapiokin puding s čokolado. Za boljši okus in za piko na i pa smo dodali še pomarančo.


Obrok Sladica
Kuhinja Brazilija
Čas priprave 1 hour
Čas kuhanja 30 minutes
Čas 1 hour 30 minutes
Obroki 6 porcij

Sestavine

  • 250 g tapiokinih krogic
  • 750 ml mleka
  • 1/4 žličke soli
  • 10 žlic sladkorja
  • 1 palčka cimeta
  • 100 g čokolade za kuhanje
  • 3 jajčka
  • 5-7 nastrgane lupinice pomaranč
  • 1 pomaranča za dekoracijo
  • 3 žlice ruma

Priprava

  1. Tapiokine kroglice namakamo v vodi približno 30 minut. Po namakanju jih jaz še dobro sperem, da se odlušči mrebitini škrob. (glej opombe)

  2. V odcejene tapiokine kroglice prilijemo ½ litra mleka, da so vse kroglice v mleku.
  3. Dodamo 6-7 žlic sladkorja, cimetovo palčko in sol.
  4. Kuhamo do vrenja, nato ogenj zmanjšamo na minimum inkuhamo še 15 minut oziroma do mehlega. (glej opombe)

  5. Dodamo čokolado in mešamo, da se vsa čokolada raztopi.
  6. V dveh posodah ločimo beljake in rumenjake.
  7. Pripravljene rumenjake temperiramo z nekaj žlicami vročega pudinga.
  8. Vse skupaj prelijemo nazaj v lonec s pudingom. Kuhamo na nizkem ognju še 2 minuti.
  9. V čisti posodi stepemo iz beljakov trdi sneg.

  10. Pripravljen beljakov sneg tempariramo z nekaj žlicami vročega pudinga in nato vse skupaj pelijemo nazaj v lonec s pudingom. Med nenehnim mešanjem kuhamo puding na nizkem ognju še 1 minuti.
  11. Pudingu dodamo na zelo drobno naribano pomarančno lupinico in rum. Premešamo in po potrebi dodamo sladkor. (glej opombe)

  12. Puding prelijemo v skodelice in po želji okrasimo.

Opombe

  • Namesto navadnega mleka, včasih uporabim tudi mandljevo mleko ali kakšno drugo mleko, ki ga imam pri roki.
  • Pazi, da jih ne namakaš predolgo, da ne postanejo kašasti. Če so to slučajno zgodi, jih samo dobro speremo.
  • Kroglice so kuhane, ko so prozorne in mehke.
  • Preden dodamo čokolado, odstranimo cimetovo palčko.

Dodaj odgovor