Tradicionalni argentinski piškoti - Alfajores
Sestavine
- 150 g sladkorja
- 150 g masla
- 1 jajce
- 2 rumenjaka
- 1 čajna žlička naribane limonine lupine
- 1 vrečka vanilijevega sladkorja
- 150 g pšenične moke
- 2 čajni žlički pecilnega praška
- 300 g sladkega tapiokinega škroba
- 500 g karamelnega mleka BIO Dulce de Leche
- 100 g sladkorja v prahu
Priprava
-
Penasto vmešamo maslo in sladkor.
2. Ob nenehnem mešanju dodamo jajce, rumenjaka, enega po enega, vanilijev sladkor in limonino lupinico.
3. Posebej presejemo moko, dodamo sladki tapiokin škrob in pecilni prašek.
4. Vse združimo in gnetemo, da dobimo čvrsto in elastično testo.
5. Testo pustimo počivati v hladilniku 15 min.
6. Na pomokani površini testo razvaljamo na debelino približno 8 mm.
7. Iz testa izrežemo kroge v velikosti 4cm in jih položimo na pekač, obložen s peki papirjem.
8. Pečemo pri 180° C približno 15 min do zlatorumene barve.
9. Pečene piškote vzamemo iz pečice in jih pustimo, da se popolnoma ohladijo.
10. Vzamemo po dva piškota, vmes damo eno čajno žličko karamelnega mleka in previdno stisnemo, da nadev spolzi do roba piškotov.
11. Na koncu jih ob straneh še povaljamo v sladkorju v prahu ali kokosovi moki.
12. Najboljši so naslednji dan, seveda če lahko zdržimo toliko časa.
Opombe
Za okraševanje, namesto sladkorja v prahu, lahko uporabimo kokosovo moko ali pa jih oblijemo s čokolado.