Solata iz palminih srčkov in avokada
Ko mi na tople pomladne ali vroče poletne dni zadiši nekaj osvežilnega, hladnega in drugačnega si privoščim solato iz palminih srčkov - palmitos in avokada.
Čas priprave 15 minutes
Obroki 4 porcije
Sestavine
- 1 pločevinka palminih srčkov
- 3 žlice limoninega soka
- 1 skodelica malih paradižnikov
- 1/4 skodelice tanko narezane mlade čebule
- 1/2 skodelice sesekljanega peteršilja ali koriandra
- 1 avokado
- sol, poper
Priprava
-
Avokado narežemo na kocke in ga zmešamo z 2 žlicama limoninega soka.
2. Dodamo narezan paradižnik in čebulo.
3. Dodamo še palmina srca in vse skupaj premešamo.
4. Po potrebi dodamo še žlico limetinega soka.
5. Posolimo, popopram, dodamo peteršilj in postrežemo.
Opombe
Postrežemo lahko tudi na pripravljenem krožniku s solato. Za okrasitev pa uporabimo nekaj škampovih repkov.