Tapiokini cookiji s čokoladnimi kapljicami
Iz tapiokine moke smo že delali farofo – začinjeno tapiokino moko, ki je zelo dobra priloga mesnim in ribjim jedem.
Tapiokino moko se da uporabiti tudi za peko slaščic in tokrat sem spekla odlične piškotke.
Sestavine
- 140 g surove tapiokine moke
- 1/2 žličke pecilnega praška
- 1/4 žličke sode bikarbone
- 1/4 žličke soli
- 57,5 g kokosovega masla
- 50 g trsnega sladkorja
- 1 jajce ogreto na sobni temperaturi
- 2 žlici melase ali medu
- 1 žlička vanilijevega ekstrakta
- 1/2 skodelice čokoladnih kapljic
Priprava
-
Prižgemo pečico na 180°C in pripravimo pekač s peki papirjem.
2. V posodi zmešamo suhe sestavine, presajeno moko, pecilni prašek, sodo bikarbono in sol.
3. V drugi posodi z električnim mešalnikom dobro premešamo preostale sestavine, kokosovo olje, sladkor, jajce, melaso in vanilijev ekstrakt in jih vmešamo v pripravljene suhe sestavine, da bo masa homogena.
4. Dodamo čokoladne kapljice in še enkrat premešamo.
5. Z vlažnimi rokami oblikujemo kroglice, cca 3 cm premera in jih položimo na pripravljen pekač. Razmik med kroglicami naj bo vsaj 3 cm.
6. Kroglice nežno sploščimo, na približno 0,5 cm debele okrogle piškotke.
7. Pečemo približno 10 – 13 minut, dokler piškotni ne dobijo zlato rjave barve in so na spodnji strani zapečeni.
8. Pečene piškotke vzamemo iz pečice in jih pustimo na pekaču, da se poponoma ohladijo. Namesto kokosovega olja ali masla, lahko uporabimo tudi navadno maslo ali ghee, kar pač imam pri roki.
Opombe
Sladkor lahko tudi nadomestimo s sladilom, kot je glukozni sladkor.
Otroci pa bodo zelo veseli, če bodo lahko pri ustvarjanju uporabili druge pisane dodatki, mini m&m, pisane mrvice...