Tapiokin puding z jagodnim prelivom
Sestavine
- 250 g tapiokinih kroglic
- 1-1,5 l mleka
- 1 palčka cimeta
- strok vanilij
- 5 žlic sladkorja
- ščep soili
- 300 g jagod
- 1/2 skodelice vode
- 6 žlic sladkorja
Priprava
-
Tapiokine kroglice namakamo v vodi, približno 20-30 min, nato jih speremo pod tekočo vodo, da odstranimo čim več škroba.
2. V večji posodi sprane kroglice prelijemo z 0,5l mleka. Pustimo, da se namakajo približno 2 uri.
3. Posodo postavimo na štedilnik, dodamo sol, sladkor in vanilijo ter kuhamo na najnižjem do srednje močnem ognju.
4. Po potrebi dodajamo mleko. Puding je kuhan, ko so kroglice mehke in prozorne.
5. Pomembno je, da ves čas kuhanja puding mešamo, da se kroglice ne sprimejo posode.
6. Puding prelijemo v skodelice in jih postavimo na hladno.
7. Pripravimo preliv: v kozici zmešamo jagode, sladkor in vodo n kuhamo na nizkem ognju dokler ne dobimo želatinast preliv.
8. Na vsako skodelico pudinga damo nekaj žlic preliva in postrežemo.
Bom apetite!