Tapiokini sušiji - Sushi de Tapioca
Vsem otrokom niso najbolj všeč alge, ki so osnovna sestavina originalnega japonskega sušija. Tudi sama priprava je dolgotrajen in zapleten proces. Zato, če si ljubitelj sušija in imaš otroke, so sušiji iz tapioke odlična rešitev. Vsaj pri nas se je tako izkazalo.
Priprava naših sušijev je zelo hitra in enostavna. Tokrat smo pripravili lososove sušije.
Sestavine
- 100 g hidrirane tapioke
- 1 žlica sezamovih semen
- 4 čajne žličke posušenih zelišč (koper, petršilj, ...)
- 3 žlice skute
- 200 g dimljenega lososa
- sol, poper
- drobnjak za okraševanje
Priprava
-
Tapiokino moko premešamo s sezamovimi semeni.
2. V skledi si pripravimo zelišča, sol, poper in skuto. Dobro premešamo.
3. Na trakove narežemo losos.
4. Ponev, premera 10-12 cm, na ognju dobro segrejemo.
5. Ko je ponev ogreta, znižamo gretje na srednjo T in vanjo pretresemo nekaj moke, da je dno enakomerno prekrito.
6. Tapioko pečemo toliko časa, da se dobro sprime, 45s na eni in 10s na drugi strani.
7. Na desko poližimo tapiokino palačinko in jo po celi površini enakomerno namažemo s pripravljeno skutno zeliščno maso. Namaz ne sme biti predebel, ker drugače ne moremo narediti zvitka.
8. Narežemo majhne rezine lososa in jih postavimo na vrh
9. Potresemo z drobnjakom.
10. Previdno in trdno zvijemo in palačinko zavijemo v folijo.
11. Zvitek za 15 min jo postavijo v zmrzovalnik, da se malo ohladi.
12. Zvitek narežemo na majhne rezine.
13. Sušije položimo na krožnik in zraven postrežemo z omako.