BUČKINO KORUZNA PITA

  • 2 žlici olja
  • 1 srednje velika čebula
  • 1 manjša čebula
  • 4 glavice česna
  • 2 srednji bučki
  • ½ jajčevca
  • 1 pločevinka koruze
  • 100g šampinjonov
  • 3 jajca
  • 3 zvrhane žlice skute
  • 150-200 g ribanega sira (po želji)
  • 1 dl sladke smetane
  • 6 kroglic mozzarelle
  • Sol, bazilika, poper, origano.

Najprej pripravimo sirov kruh – pao de queijo. Če imamo doma že PRIPRAVLJENO MASO za kruhke, kruh pripravimo po navodilih na paketu. Lahko pa maso naredimo sami, po receptu, ki ga najdete TUKAJ. Pripravljeno maso za kruh med tem, ko se lotimo priprave zelenjave, pustimo počivati.

Pripravimo zelenjavo. Na kocke narežemo srednje veleiko čebulo in eno celo bučko. Polovico jajčevca olupimo in narežemo na kocke ter jih posolimo in pustimo 15 minut, da iz njih odteče voda, s tem preprečimo grenek priokus. Narežemo šampinjone in odcedimo koruzo. Nasekljamo česen.

Za dekoracijo narežemo na kolobarje manjšo čebulo in nekaj kolobarjev bučk (8-10) , preostalo bučko narežemo na kocke.

Na olju prepražimo na kocke narezano čebulo, dodamo nasekljan česen, bučke, jajčevec in šampinjone. Premešamo in pustimo na srednje nizkem ognju, da se vsa zelenjava omehča, približno 10 minut. Nato dodamo še koruzo in začimbe po okusu. Premešamo in odstavimo z ognja.

Med tem, ko se zelenjava kuha, se vrnimo k naši masi za sirov kruh. Pekač (jaz imam najraje okrogel pekač za torte, s snemljivim obodom) dobro namastimo. Kruhovo maso razporedimo po namazanem pekaču in obodu, na približno 1 cm debeline na dnu in v višino vsaj 2 cm. Če vam ostane kaj mase, naredimo kroglice, ki jih bomo lahko spekli istočasno (nagrada za kuharja :)).

V drugi posodi dobro premešamo zmešamo jajca, skuto, smetano in sir (pustimo nekaj ščepov sira za dekoracijo). Zmes vlijemo v zelenjavo in premešamo. Vse skupaj vlijemo na pripravljen pekač s sirovim kruhom. Vrh še okrasimo z na kolobarje narezanimi bučkami, čebulo in polovičkami mozzarelle. Na koncu čez vse potresemo še malo ribanega sira.

Pekač pokrijemo s folijo in ga damo v segreto pečico za približno 25 minut. Odstranimo folijo in pečemo še 5-10 minut, da se površina lepo obarva.

Pekač vzamemo iz pečice in pustimo, da odleži za vsaj 15 minut.

Dober tek!

Dodaj odgovor