BANANINE PALAČINKE

Print

Bananine palačinke

Tako kot pizza, so tudi palačinke moja šibka točka. 

No, nič slabega, če ne bi imela težav z glutenom. Dokler nismo spoznala tapioke sme bila prikrajšana za marsikatero slastno palačinko.

Sedaj je tudi MANIOKINA (KASAVA) MOKA postala moja vsakodnevna spremljevalka in sem ji neizmerno hvaležna. Ser, da se je na moko potrebno navaditi, saj se obnaša drugače kot navadna moka. Tudi okus ima specifičen, tako malo oreškast bi rekla, kar ji daje še dodatne pozitivne točke.

Moka, brez glutena in okus po oreščkih! Ooo, jaaa! 🙂

Moka je dobrodošla v pri kuhanju brezglutenskih jedi in za vsakogar, ki obožuje oreščke, pa ima na žalost alergijo nanje.

No, kakor koli že, za vse, ki obožujete palačinke vam danes predstavljam recept, ki vas ne bo pustil na cedilu.

Palce gor, kdor se strinja z menoj. Lahko pa mi tudi pišeš in deliš svoje mnenje.

Obrok Zajtrk
Čas priprave 5 minutes
Čas kuhanja 10 minutes
Čas 15 minutes
Obroki 8 palačink

Sestavine

  • 70 g (5 žlic) kasava mleke, zmlete in presajene
  • 1 manjša zmečkana banana
  • 2 jajci
  • 1-2 žlici medu
  • 1/4 čajne žličke soli
  • 1/2 čajne žličke soda bikarbone ali pecilnega praška
  • 1/2 žličke cimeta
  • 100 ml mleka
  • 2 žlici olja

Priprava

  1. Zmešamo mokre sestavine, jajci, mleko, med in banano.

    2. Dodamo suhe sestavine, moko, pecilni prašek, cimet in sol in dobro premešamo.

    3. Maso pustimo stati kakšno minutko ali dve. Da se vse sestavine dobro prepojijo, ker bomo takrat dobili pravo konsistenco.

    4. Masa mora biti gosta, vendar ne preveč, ker se bodo drugače palačinke težko spekle. Po potrebi dodamo še malo mleka oziroma, če je masa preredka, še malo moke.

    5. Segrejemo ponev. Vanjo vlijemo žličko olja. Vlijemo zajemalko mase in pečemo približno 1 minutko. Med peko palačinke budno pazimo, ker se nam lahko zelo hitro zažgejo.

    6. Palačinke so zelo mehke, vendar prožne. Ko sem jih pekla prvič, sem imela občutek kot, da se bo strgala med obračanjem. Vendar se ni. Tako, da kar pogumno z lopatko pod palačinko in jo obrni.

    7. Postrežemo še tople (lahko tudi hladne) z najljubšim prelivom (med, javorjev sirup) ali z marmelado, mlečno karamelo. Otroci pa bodo verjetno navdušeni nad čokoladnim namazom ali nutello.


    Bon Apettite!

Opombe

1. Moko zmeljemo lahko kar v kavnem mlinčku ali v multipraktiku, čisto na fino. Verjetno bo potrebno nekaj minut.

2. Za paleo varianto, lahko zamenjate sestavine.

Dodaj odgovor