BREZGLUTENSKI POSLADEK

 

Bananine rolce

Obrok Sladica
Čas priprave 5 minutes
Čas kuhanja 2 minutes
Čas 7 minutes
Obroki 1 rolca

Sestavine

  • 3-4 zvrhane žlice hidrirane tapiokine moke
  • 1 banana
  • 1,5 žlice belega trsnega sladkorja
  • 1 žlička cimeta
  • 1 žlica domače brezglutenske Nutelle

Priprava

  1. Tortiljo spečemo, po navodilu iz recepta Tapiokina tortilja - http://blog.doces.si/osnovni-recept-za-tapiokino-tortiljo/
  2. Med tem, ko se tortilja peče, na krožniku zmečkamo banano.
  3. Na drugem krožniku zmešamo sladkor in cimet.
  4. Ko je tortilja pečena, jo premažemo z zmečkano banano. Tortiljo zvijemo v rolico in jo povaljamo v pripravljen sladkor s cimetom.
  5. Postavimo na krožnik in postrežemo z domačo Nutello.

Opombe

Namesto trsnega sladkorja lahko uporabimo tudi navadni beli sladkor v prahu.

Po obilnem in zdravem nedeljskem kosilu se prileže še nekaj sladkega.

Ampak, ker danes ni nedelja in sem imela zelo malo časa za ustvarjanje kulinaričnih specialitet, sem se odločila za nekaj hitrega, enostavnega in zeloooo dobrega. Otroci so si oblizovali vseh deset prstov, za povrhu pa polizali še krožnik. 🙂

 

Dodaj odgovor