BRIGADEIRO PALAČINKE

 

Print

BRIGADEIRO PALAČNIKE

Živijo,

no, pa je prvi šolski dan zopet tukaj…. kako so šle počitnice hitro mimo. Ampak nikoli ne vem ali gre hitreje nam ali otrokom?

So tudi vaši malčki (tisti malo manjši in tisti malo večji :)) veseli prvega šolskega dne?

Naše punce komaj čakajo, da bod videle prijatelje. Z nekaterimi se seveda vidijo že pred tem, vendar se jim po glavicah kljub temu vrtijo vprašanja o sošolcih in sošolkah ali so se kaj spremenili, zrasli ali si je katera od sošolk pobarvala lase… Vprašanj ne zmanjka. 🙂

Seveda je veliko ugibanj tudi glede urnika, kdaj bo viden, katere ure bodo imeli in kdaj, katere učitelje bodo imeli… Čeprav so naše punce že najstnice so še vedno ali pa celo še malo bolj neučakane glede urnika. Ko pride zadnji teden v avgustu, skoraj vsako uro v pričakovanju pogledajo na šolsko spletno stran, kdaj bodo objavljeni urniki.

Ko so urniki objavljeni pa sledi burna debata o urniku, predmetih, zaporedju ur, kakšna je ta učiteljica in kakšen je tisti učitelj…

Ker je prvi šolski dan vedno velik dogodek in nekakšna nova prelomnica, ga vsako leto znova obravnavamo kot, da je to res velik praznik in pripravimo dan prej za kosilo ali večerjo nekaj posebnega, nekaj kar je otrok najljubše, nekaj sladkega za bolj gladek začetek. Vsako leto ponudim otrokom možnost, da izrazijo svojo posebno željo. In vsako leto dobim odgovor PALAČINKE. 

Seveda, želja mojih otrok je najpomembnejša in zato bodo letos zopet palačinke. Ampak tokrat se bom eno mičkeno poigrala. 🙂

Namesto klasičnih palačink bomo imeli ameriške palačinke, za preliv pa kar preliv brigadeiro.

To bo res bomba, saj otroci obožujejo tako palačinke kot brigaderiose, sedja pa kar oboje na enkrat, na enem krožniku.... presenečenje bo sigurno zelo veliko. 🙂

Sestavine

  • 1,5 skodelice pšrenične moke
  • 3,5 žličke pecilnega praška
  • 1 žlička soli
  • 1 žlička sladkorja
  • 375 ml mleka
  • 1 jajce
  • olje
  • pomarančna lupina, po želji
  • sadje
  • 1 pločevinka kondenziranega mleka
  • 3 žlice kakva v prahu
  • 30 g masla

Priprava

  1. V prvi skledi dobro premešamo suhe sestavine, moko, pecilni prašek, sol in sladkor.

    2. V drugi skledi premešamo mokre sestavine, mleko in jajce.

    3. Mokre sestavine z metlico ali mešalnikom počasi vmešamo v suhe sestavine, dokler ne dobimo homogene mase. Masa mora biti gostejša kot za palačinke tako, da v kolikor je preredka dodamo še moke. Na koncu dodamo pomarančno lupino in pustimo testo počivati približno 5 minut.

    4. Medtem pripravimo čokoladni preliv brigadeiro. V kozico prelijemo kondenzirano mleko, dodamo kakav v prahu in maslo. Na nizkem ognju mešamo ves čas, dokler ne začne vreti.

    5. Ugasnemo, ker ne želimo, da postane masa zelo gosta.

    6. Zdaj je tudi že testo za palačinke pripravljeno za preko.

    7. Ponev segrejemo, nanjo vlijemo nekaj kapelic olja in zlijemo zajemalko mase. Ko je palačinka pečena, to vemo, ko se pojavijo mehurčki, jo obrnemo in spečemo še na drugi strani.

    8. Ko so palačinke pečene jih zložimo eno na drugo in prelijemo s čokoladnim prelivom ter po želji okrasimo.


    Dober tek!

Dodaj odgovor