Tapiokin puding s čokolado in pomarančo
Ti je kombinacija čokolade in pomaranče všeč?
Za večerjo smo si zaželeli nekaj sladkega, toplega, čokoladnega... nekaj za pocrkljati. In odločitev je padla, tapiokin puding s čokolado. Za boljši okus in za piko na i pa smo dodali še pomarančo.
Čas priprave 1 hour
Čas kuhanja 30 minutes
Čas 1 hour 30 minutes
Obroki 6 porcij
Sestavine
- 250 g tapiokinih krogic
- 750 ml mleka
- 1/4 žličke soli
- 10 žlic sladkorja
- 1 palčka cimeta
- 100 g čokolade za kuhanje
- 3 jajčka
- 5-7 nastrgane lupinice pomaranč
- 1 pomaranča za dekoracijo
- 3 žlice ruma
Priprava
-
Tapiokine kroglice namakamo v vodi približno 30 minut. Po namakanju jih jaz še dobro sperem, da se odlušči mrebitini škrob. (glej opombe)
-
V odcejene tapiokine kroglice prilijemo ½ litra mleka, da so vse kroglice v mleku.
-
Dodamo 6-7 žlic sladkorja, cimetovo palčko in sol.
-
Kuhamo do vrenja, nato ogenj zmanjšamo na minimum inkuhamo še 15 minut oziroma do mehlega. (glej opombe)
-
Dodamo čokolado in mešamo, da se vsa čokolada raztopi.
-
V dveh posodah ločimo beljake in rumenjake.
-
Pripravljene rumenjake temperiramo z nekaj žlicami vročega pudinga.
-
Vse skupaj prelijemo nazaj v lonec s pudingom. Kuhamo na nizkem ognju še 2 minuti.
-
V čisti posodi stepemo iz beljakov trdi sneg.
-
Pripravljen beljakov sneg tempariramo z nekaj žlicami vročega pudinga in nato vse skupaj pelijemo nazaj v lonec s pudingom. Med nenehnim mešanjem kuhamo puding na nizkem ognju še 1 minuti.
-
Pudingu dodamo na zelo drobno naribano pomarančno lupinico in rum. Premešamo in po potrebi dodamo sladkor. (glej opombe)
-
Puding prelijemo v skodelice in po želji okrasimo.
Opombe
- Namesto navadnega mleka, včasih uporabim tudi mandljevo mleko ali kakšno drugo mleko, ki ga imam pri roki.
- Pazi, da jih ne namakaš predolgo, da ne postanejo kašasti. Če so to slučajno zgodi, jih samo dobro speremo.
- Kroglice so kuhane, ko so prozorne in mehke.
- Preden dodamo čokolado, odstranimo cimetovo palčko.