TRADICIONALNI ARGENTINSKI BBQ – ASADO

Tradicionalni argentinski BBQ - Asado

Kuhinja Argentina
Čas priprave 20 minutes
Čas kuhanja 20 minutes
Čas 40 minutes

Sestavine

  • 1,5 kg govejega križnega dela v kosu
  • morska sol
  • 1 žlička čebule v prahu
  • 1 žlica belega vinskega kisa
  • 1 žlica oljčnega olja

Priprava

  1. Meso narežemo na približno 2 centimetra debele zrezke. Dobimo 4-5 zrezkov.

    2. Vsak kos posebej naoljimo z olivnim oljem in začinimo z grobo soljo in sveže mletim črnim poprom. Po želji lahko dodamo tudi rožmarin in česen.

    3. Pustimo, da meso malo odleži, 15-20 min in med tem pripravimo žar.

    4. Predno postavimo zrezke na žar, naj oglje skoraj dogori do konca, naj samo še tli in naj bo povrhu le še pepel. V nasprotnem primeru, ko bomo pričeli s peko mesa, lahko olje in topeča mast povzročita ogenj.

    5. Torej, meso položimo na rešetko, nad najtoplejšim delom žerjavice (čim bolj na sredini žara) in pečemo približno 5 minut.

    6. Pazi na mast, ki se prične topiti in sok, ki teče iz mesa v žerjavico. To pa je že čas, da meso obrnemo in pečemo 5 minut še na drugi strani.

    7. Ko je pečenje pri koncu, zrezke nabodemo skupaj in jih obrnemo z maščobnim delom navzdol, da se še ta popeče in dobi hrustljavo skorjico.

    8. Ko je meso vse naokoli lepo zapečeno, ga odstavimo, počakamo 5 min, da odleži.

    9. Zrezek lepo natanko razrežemo. Najbolje, da nož narahlo obrnemo, da režemo pod kotom, tako so vlakna mesa še krajša in zato je meso še mehkejše.

    Dober tek!

Opombe

Mogoče bi te zanimalo tudi:

tradicionalni brazilski BBQ ali pa

BBQ iz domače pečice

Dodaj odgovor